НОВИНИ

Топ 5: Най-прохладните места в Благоевград

В седмицата, когато на много места в страната температурите достигнаха до 40 градуса, темата за прохладните места е особено актуална. Затова и в рубриката ни Топ 5 ви попитахме кои са най-популярните места, на които жителите и гостите на Благоевград намират безплатна прохлада през лятото.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград
19:33, 02.07.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

На пета позиция зрителите на БНТ 2 са поставили Екопътеката към мемориален комплекс “Памет и вяра” над Благоевград. За около час хората, обичащи разходките из природата, могат да се откъснат от натовареното ежедневие и скрити под сенките на боровите дървета да извървят пътя от града до 33-метровия кръст.

Четвъртата позиция е за река Струма, която минава край Благоевград. Поречието на реката е предпочитано място не само от рибарите, но и от много семейства, които през почивните дни си правят пикници край реката.

На трето място в седмичната ни класация е река Благоевградска Бистрица, която всяко лято десетки жители на града избират заради хладните води.

Курортната местност “Бодрост”, която е на по-малко от 30 километра от Благоевград, е на втора позиция в класацията.

Най-популярното място, на което жителите и гостите на Благоевград намират безплатна прохлада през лятото, е парк “Бачиново”. В парка преди две години бяха обособени и кътове за пикник, а от няколко седмици за забавление през почивните дни се предлагат и надуваеми топки за ходене по вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6 от всеки 10 британци искат да запазят европейското си гражданство след Брекзит
6 от всеки 10 британци искат да запазят европейското си гражданство след Брекзит
Външният министър на Австрия беше избран начело Народната партия
Външният министър на Австрия беше избран начело Народната партия