Тази седмица в рубриката ни ТОП 5 ви попитахме кои са най-предпочитаните места за зимен риболов в русенския регион. Ето как ги подредихте.

Русе

ТОП 5 на местата за зимен риболов в Русенския регион

18.03%

32.79%

0%

8.2%

16.39%

24.59%

0%

Гласуването е спряно.

На пето място в анкетата поставихте река Янтра при Ценово, Долна Студена и Бяла. Районът е с живописна природа, а рибарите могат да уловят кефал, щука, сом, бяла риба, костур и бяла мряна.

Четвъртото място в допитването ни е за старите корита и канали на река Дунав при селата Бабово и Бръшлен, където може да се улови костур. А всяка година през лятото много хора посещават рибния фестивал в село Бръшлен. През 2017-а най-важната рецепта беше: рибната чорба се подправя с девисил и любов.

Река Дунав при Русе и Мартен – тя заема третото място в класацията ни. Там изкушените от риболова най-често хващат в мрежите си морунаш.

Димитър Тодоров: "Най-хубавата е дунавската риба за мене. Аз съм Димитър Тодоров и обичам шарана."

На второ място поставихте река Русенски Лом, където риболовът на сом и щука е доста успешен.

А за първенец убедително избрахте езерото на Лесопарка "Липник", където най-често се среща бяла риба.

Кръстьо Кръстев: "По принцип там е устроено за посещение и забавление и има какво да се види."

Но където и да отидете за риба през зимата, не трябва да забравяте, че гумените ботуши не са най-доброто решение за зимен риболов. За предпочитане са непромокаемите обувки за неблагоприятни условия. И разбира се, търпението и доброто настроение са задължителни.