В рубриката ни ТОП 5 днес избрахме да  ви покажем празничният декември в русенски дух. Още в края на ноември „Малката Виена”, както наричат Русеq заблестя в стилна коледна украса, като за целта по улиците на града бяха монтирани 270 светещи камбанки. Коя...

В рубриката ни ТОП 5 днес избрахме да  ви покажем празничният декември в русенски дух. Още в края на ноември „Малката Виена”, както наричат Русеq заблестя в стилна коледна украса, като за целта по улиците на града бяха монтирани 270 светещи камбанки. Коя украса обаче е най-оригинална избраха зрителите на БНТ 2, гласували в анкетата на нашия сайт.

Броени дни до Коледа навсякъде в Русе проблясват безброй лампички, венци и камбанки, а витрините са празнично декорирани, защото Коледата не минава без препускане по магазините за подаръци. Именно пищната украса по фасадата на търговския център в кв. „Здравец – Изток” е класирана на пето място в рубриката ни. Централната улица „Александровска” с феерията от светлина и коледните павилиони, които предлагат всевъзможни  изкушения, заема четвърта позиция. Светещите елементи, грейнали по улица „Плиска” също допринасят за празничното настроение на русенци и гостите на града, затова им е отредено почетното трето място, а на второ е 6-метровата елха на площад „Хан Кубрат”.Тя  е решена в златна украса и е предпочитано място  за коледните селфита на русенци. А първото място е за новоизградения коледен кът с високия цели три метра Дядо Коледа, който е пристигнал пред сградата на Община Русе със своята шейна. Децата имат възможност да пускат своите писма с желания директно в пощенската кутия на белобрадия старец.

А ако сме от хората с богата фантазия  можем да  изработим и сами коледна украса, с която да внесем  още топлина и празничен, декемврийски дух  вкъщи.