Шумен направи Топ 5 на най-глобяваните шофьори. Класацията е за водачи на моторни превозни средства, които са натрупали актове за пътни нарушения и не са ги плащали с години. На един от рекордьорите - 46-годишен шуменец, само за един ден са връчени 26 електронни фиша на стойност 3690 лева.

Шумен

Почти всичките глоби на 46-годишния шуменец са за превишена скорост, а има и актове за други нарушения. Другият рекордьор, който не е платил глоби за 7 720 лева, е карал колата си изобщо без да има шофьорска книжка. За 10 години той е хващан 28 пъти, за всяко нарушение има акт. Друг мъж - от село Друмево, два пъти за един ден е хванат да кара без книжка, с нерегистриран автомобил и след употреба на алкохол.

инсп. Мирослав Миронов, Пътна полиция – Шумен:
„Като най-фрапантен случай е водач с 11-годишен опит. И за тези 11 години е бил санкциониран общо 41 пъти за 41 нарушения, за което са му съставени съответните документи. При него глобите, които са му наложени, са в размер на 10600 лева.“

„Златният медалист“ е на 47 години от село Царев брод. Той не е платил нито една от глобите си, книжката му е отнета, но отново е хващан пиян зад волана.