НОВИНИ

Топ 5 на най-атрактивните русенски фестивали

Кой са най-атрактивните фестивали, организирани в русенския регион? Това е въпросът, който ви зададохме тази седмица в традиционната ни анкета ТОП 5. Фестивалът победител в нея печели почти половината гласове, което означава, че русенци не само обичат са се забавляват, но имат афинитет и към историята.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе
16:00, 11.06.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
топ атрактивните русенски фестивали

Фолклорният събор "Златната гъдулка" е подреден от русенци на 5-о място. Вероятно за него са гласували и много любители на народната музика от Северна България, защото сцената му десетилетия вече е открита за традициите и обичаите на различните етнографски области.

На 4-тото място е Ученическият театрален фестивал "Климент Михайлов". Той започна вчера с пъстро дефиле на младите артисти по централната градска улица на Русе. По традиция вече 21 години на него се представят училищни театрални трупи.

Русенският карнавал за Еньовден – той на третото място в анкетата ни. Това е една възродена традиция, която през последните години добива все по-голяма популярност в града и събира все повече съмишленици както на сцените, където могат да се изявят талантите, така и сред публиката, готова да облече маскарани костюми.

В анкетата 2-рото място е отредено на Международното изложение "Уикенд туризъм". То е сред значимите туристически събития в дунавския регион, на което всяка година над 250 участници от страната и чужбина показват туристическите си ресурси, а посетителите могат да опитат различни вина, местна и чужда кухня.

Първата позиция в анкетата ни ТОП 5 е за средновековния фестивал на крепостта Червен. Станал традиционен за региона, с него вече 9 години се открива туристическият сезон в Русенско. Хиляди туристи се качват на крепостта, някога важен военен, църковен и културен център, за да видят атрактивни възстановки на бойни действия и да се запознаят с бита и ежедневието на българите от Средновековието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гардиън​: ​Визитата на Тръмп в Лондон е отложена поради опасения за протести
"Гардиън"​: ​Визитата на Тръмп в Лондон е отложена поради опасения за протести
Представители на Русия и ЕК обсъдиха съвместни газови проекти
Представители на Русия и ЕК обсъдиха съвместни газови проекти