НОВИНИ

Най-предпочитаните места за пикник в София и региона

През почивните дни много софиянци избират да избягат от градския шум и да прекарат горещите следобеди сред природата. Вижте кои са най-предпочитаните места за пикник в и около столицата според зрителите на БНТ 2, които се включиха тази седмица в рубриката ни ТОП 5.

bnt avatar logo
от Яна Тодорова
17:00, 09.07.2017
16952
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

5. Бели Искър - между Самоков и Говедарци

На пето място като една от най-красивите местности в близост до столицата, където е подходящо за пикник, избрахте екопътеката Бели Искър между Самоков и Говедарци. Тя минава през няколко мостчета и полянки, където всеки може да се спре за отмора и да похапне.

4. Люлин планина

Четвъртото място в класацията ни е за Люлин планина, където възможностите за пикник и разходки са безкрайни.

3. Дендрариума на Витоша

Според голяма част от зрителите ни дендрариума на Витоша е много любимо място за излети, особено за децата, заради изградените атракции. Ето защо местността застава на 3-то място в рубриката топ 5 тази седмица.

2. Далеч от градския шум и близо до прекрасна природа. Само за няколко минути село Железница може да ви даде спокойствие и прохрала. Освен термалната вода, която извира в ракона, реката и обособените около нея места за пикник, нареждат Железница предпочитано на второ място в класацията ни.

1. На първо място като любимо място за пикник зрителите на БНТ 2 посочиха езерото Панчарево.

През почивните дни красивата природа тук привлича десетки софиянци

В горещите следобеди хората идват край езерото не само за риболов, но и за да се наслаждават на тишината и спокойствието под прохладните сенки на дърветата. Почивката често е съчетана с обяд на открито.

"Ето, хората барбекюта са си запалили, хубаво е."
"Тук е чист въздухът, приятно е просто, идеално е."
"Спиме си, лежиме си, почиваме си."

В горещините не минава и без разхладителни напитки и свежи плодове. А почивката е още по-приятна, когато освен да се наслаждаваш на гледката, можеш да се забавляваш с приятели с музика и различни игри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС осъди проявите на агресия от последните дни
ДПС осъди проявите на агресия от последните дни
Хиляди на митинг в Истанбул
Хиляди на митинг в Истанбул