В рубриката ни Топ 5 днес ще ви покажем най-трудните за преминаване подлези във Варна. Според анкетата, жителите на града, колкото и да се затрудняват от изроненети стъпала и липсата на осветление, продължават да използват подземните съоръжения, тъй като не искат да рискуват, пресичайки отгоре платната на едни от най-натоварените варненски булеварди.

Варна

ТОП 5 на подлезите във Варна в най-лошо състояние

10.19%

20.37%

27.78%

2.78%

1.85%

29.63%

4.63%

0%

2.78%

0%

Гласуването е спряно.

№ 5 - Подлезът до Автогара- Варна

На пето място в класацията варненци са поставили подлеза до автогарата. Макар да е един от най-използваните, много от стъпалата към него са разрушени.

"Трябва да са по-добри, ама толкова, възможност имат, толкова го поддържат."
"За младите е по-лосно, за нас е по-трудно. Трябва да е весело."

№ 4 - Подлезът до спирка "Почивка"

Четвърта позиция в анкетата на БНТ2 - Топ 5, като най-трудно проходим, заема подлезът до спирка "Почивка". Течовете в него са толкова често явление, че на места вече е останала само арматура.

№ 3 - Подлезът до спирка "Средношколска"

Подлезът до спирка "Средношколска" заема трето място в класацията. Една от причините е че е недостъпен за хора с увреждания, тъй като рампата за инвалидни колички е неизползваема.

№ 2 - Подлезът до спирка "Стадиона"

В същия район се намира и подлезът до спирка "Стадиона", който варненци са класирали на второ място. В него не само, че е тъмно, но и доста страшно. Подходът към него е тесен, а отпадъците, заради намиращия се наблизо строеж, го превръщат в декор за филм на ужасите.

№ 1 - Подлезът до спирка "Патриарх Евтимий"

Челно място в анкетата на БНТ 2 обаче заема подлезът до спирка "Патриарх Евтимий" във Варна. Липсващите решетки на отводнителните шахти са едно от най-големите препятствия за преминаващите. Тук няма и осветление.

"Не можах да разбера как ги извадиха, въобще не личеше с ъглошлайф ли - няма ги."
"Не ми се е налагало вечер да минавам, няма ли - ми то няма крушки май."

Въпреки че са трудни за преминаване, варненци предпочитат да пресичат именно през подлезите и се надяват един ден да ги видят в европейски вид.