"Топлофикация София" иска увеличение на парното и топлата вода с още 4% заради планираните ремонти през лятото. Отделно поскъпване от юли се очаква и заради предвиждания скок на природния газ с близо 16 на сто.

С колко ще се вдига цената на топлата вода и парното от юли и кои квартали ще останат без топла вода това лято - вижте в репортажа на Цветелина Катанска.


Според изчисленията на експерти, ако цената на природния газ се вдигне с 16 на сто, както иска държавната Булгаргаз, това би увеличило цената на топлата вода с между 7 и 10%. С исканото увеличение заради ремонтите, което е на обща стойност 9 млн. лева, общият ръст би стигнал до 14%.

Боян Паунов, директор в "Топлофикация София": Отражението на инвестициите и в ремонти, и в самата инвестиционна програма - това е заложено в самия модел, който ние сме предложили на регулатора за утвърждаване на цени в самия регулаторен период.

Окончателно решение енергийният регулатор трябва да вземе до началото на юли.

Ремонтите на Топлофикация ще започнат на 5 юни и ще продължат до края на септември.

Николай Колев, директор в "Топлофикация София": Стремили сме се в максимално кратки срокове да бъде изпълняван ремонта, но така или иначе тръбите и съоръженията, както споменах преди малко, изградени преди толкова много години, се нуждаят от по-продължителен период за ремонт.


Без топла вода ще бъде центърът на София от 20 до 29 август

Без топла вода ще бъде центърът на София от 20 до 29 август

В рамките на предстоящите летни месеци „Топлофикация София” ЕАД ще обследва топлопреносната мрежа в столицата и ще извърши необходимите рехабилитацион...

Подробна информация за ремонтите софиянци могат да видят на електронната страница на Топлофикация. Това обаче не е окончателният вариант на планираните спирания.