НОВИНИ

"Топлофикация София" иска увеличение на цените заради летните ремонти

"Топлофикация София" иска увеличение на парното и топлата вода с още 4% заради планираните ремонти през лятото. Отделно поскъпване от юли се очаква и заради предвиждания скок на природния газ с близо 16 на сто. С колко ще се вдига цената на топлата вода и парното от юли и кои квартали ще останат без топла вода това лято - вижте в репортажа на Цветелина Катанска.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:28, 20.05.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Според изчисленията на експерти, ако цената на природния газ се вдигне с 16 на сто, както иска държавната Булгаргаз, това би увеличило цената на топлата вода с между 7 и 10%. С исканото увеличение заради ремонтите, което е на обща стойност 9 млн. лева, общият ръст би стигнал до 14%.

Боян Паунов, директор в "Топлофикация София": Отражението на инвестициите и в ремонти, и в самата инвестиционна програма - това е заложено в самия модел, който ние сме предложили на регулатора за утвърждаване на цени в самия регулаторен период.

Окончателно решение енергийният регулатор трябва да вземе до началото на юли.

Ремонтите на Топлофикация ще започнат на 5 юни и ще продължат до края на септември.

Николай Колев, директор в "Топлофикация София": Стремили сме се в максимално кратки срокове да бъде изпълняван ремонта, но така или иначе тръбите и съоръженията, както споменах преди малко, изградени преди толкова много години, се нуждаят от по-продължителен период за ремонт.


;

Подробна информация за ремонтите софиянци могат да видят на електронната страница на Топлофикация. Това обаче не е окончателният вариант на планираните спирания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенският митрополит с изявление за годишнината на Охридската Архиепископия
Русенският митрополит с изявление за годишнината на Охридската Архиепископия
Проф. Иван Илчев: Вардарска Македония е приемлив вариант за името
Проф. Иван Илчев: Вардарска Македония е приемлив вариант за името