НОВИНИ

"Топлофикация - София" осъвременява клинетските данни

Скандалните юристконсултски възнаграждения в делата на топлофикация за просрочени сметки, срещу които се обяви омбудсманът Мая Манолова, не са отменени, докато КЕВР не предложи промяна в Закона за енергетиката.

Николай Минков
от Николай Минков
17:35, 25.02.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Това заяви за БНТ заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев. Той поясни, че в момента "Топлофикация - София" обновява данните си, за да улесни събирането на просрочените задължения.

Чрез новите анкетните карти ще бъдат актуализирани клиентските данни и така потребителите ще бъдат информирани по имейл или чрез SMS за дължими сметки и фактури, или за предстоящо съдебно търсене на някакви задължения.

Във фактури с големи черни букви се посочват дали абонатът има просрочени задължения и дали му предстои съдебно прoизводство. Код "платец" дава възможност не само на собственика на имота, но и на ползващия имота да заплаща сметките.

Стойнев обясни, че юристконсултските възнаграждения по делата с длъжниците се определят от съда, а не от дружеството.

Николай Стойнев - заместник-председател на СОС:Такова възнаграждение е заложено в наредбата за адвокатските възнаграждения и всъщност тези възнаграждения се начисляват от съда, а не от дружеството. От КЕВР се ангажираха да предложат такова решение, което да ограничи увеличаването на тази такса. Много е важно да кажа, че нашата принципна позиция, че ние държим, когато има такова решение, то да е валидно за всички дружества. Т.е. както за "Топлофикация - София", така и за "Топлофикация - Перник" например.Така че това трябва да е мярка, касаеща всички дружества, опериращи на този регулиран пазар.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обама се включи в концерт в Белия дом
Обама се включи в концерт в Белия дом
Адел спечели четири отличия на годишните британски музикални награди БРИТ
Адел спечели четири отличия на годишните британски музикални награди БРИТ