НОВИНИ

“Топология 3“ - нова изложба на Иван Стойчев

Софийската улица на галериите от днес има нов обитател и това е изложбата на Иван Стойчев "Топология 3". Триизмерно изкуство, затворено в пространство и много цветове. Това са десетте творби на художника. Изложбата може да бъде видяна в галерия "Алгара" до 20 септември.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
18:20, 06.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В търсене на цветовете в пространството - така авторът Иван Стойчев определея десетте творби, част от новата си изложба. Видимо сходни, но безкрайно различни - това са те неговите картини. Като всяка ценна колекция и в тази на Иван Стойчев блести диамант.

Иван Стойчев - художник
"Казва се "Цвят теменужка". Това е едно изследване и едно задълбочено мое виждане и възприятие на листото на теменужката, може би увеличено многократно, многократно в пъти."

Извън рамките на общоприетите стандарти за изкуство Иван Стойчев излиза преди 15 години и от тогава любопитството и умението да твори са и нещата, които го вдъхновяват да търси своите отговори.

Иван Стойчев - художник
"Аз съм минал през традиционната школа и фигуративната живопис, но в един момент разбрах, че и нещата, които показвам, също съдържат тези неща в себе си."

За да открие отговорите на въпросите, които търси, Иван Стойчев вече работи и по нова изложба "Топология 4". Загадка остават обаче техниките и стиловете, които този път ще бъдат смесени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново дело за корупция срещу бившия премиер Виктор Понта
Ново дело за корупция срещу бившия премиер Виктор Понта
ЕК може да финансира частично газовия хъб Балкан
ЕК може да финансира частично газовия хъб "Балкан"