Софийската улица на галериите от днес има нов обитател и това е изложбата на Иван Стойчев "Топология 3". Триизмерно изкуство, затворено в пространство и много цветове. Това са десетте творби на художника. Изложбата може да бъде видяна в галерия "Алгара" до 20 септември.

София

В търсене на цветовете в пространството - така авторът Иван Стойчев определея десетте творби, част от новата си изложба. Видимо сходни, но безкрайно различни - това са те неговите картини. Като всяка ценна колекция и в тази на Иван Стойчев блести диамант.

Иван Стойчев - художник
"Казва се "Цвят теменужка". Това е едно изследване и едно задълбочено мое виждане и възприятие на листото на теменужката, може би увеличено многократно, многократно в пъти."

Извън рамките на общоприетите стандарти за изкуство Иван Стойчев излиза преди 15 години и от тогава любопитството и умението да твори са и нещата, които го вдъхновяват да търси своите отговори.

Иван Стойчев - художник
"Аз съм минал през традиционната школа и фигуративната живопис, но в един момент разбрах, че и нещата, които показвам, също съдържат тези неща в себе си."

За да открие отговорите на въпросите, които търси, Иван Стойчев вече работи и по нова изложба "Топология 4". Загадка остават обаче техниките и стиловете, които този път ще бъдат смесени.