НОВИНИ

Тополовград обяви бедствено положение заради пожар до село Българска поляна

Фронтът на пожара в землището на тополовградското село Българска поляна се разгръща и върви в две посоки - към село Черепово, община Харманли, и към село Главан, община Гълъбово. Това съобщи говорителят на областния кризисен щаб Нели Вълканов 21,30 часа тази вечер. Община Тополовград да обяви частично бедствено положение за района на село Българска поляна малко преди 19 часа днес заради разрасналия се в опасна близост до населеното място голям пожар.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:21, 30.08.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
тополовград обяви бедствено положение заради пожар село българска поляна
"Усилията на всички противопожарни екипи и институции са насочени към спасяване на село Българска поляна. Хората в момента са в безопасност, но евакуацията на живеещите в 20-те крайни къщи беше наложителна", каза областният управител на Хасково Станислав Дечев. БТА съобщи по-рано за принудителната мярка за извеждане на над 50 жители на селото от домовете им и настаняването им на сигурно място в кметството на селото, където ще останат вероятно до утре сутринта.
Пожарът бушува повече от 6 часа. Пътните отсечки Тополовград- село Българска поляна и село Главан - пътен възел "Голямата звезда" са затворени за движение. Работата на огнеборците ще продължи през цялата нощ. Ситуацията остава критична, допълни областният кризисен щаб. Огънят в боровия масив на 100 метра от крайните жилищни имоти до селото е върхов.Областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му Валентин Ангелов координират на място действията на противопожарните екипи, на служителите на горските стопанства,общинските служители и доброволците, които участват в гасенето. На мястото на пожара е и директорът на ОД на МВР - Хасково главен комисар Ангел Цанков. Операцията по овладяване на стихията ръководи директорът на РД ПБЗН - Хасково комисар Николай Вълчев. Обявеното от община Тополовград бедствено положение остава в сила.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обама ще стане главен редактор на списание
Обама ще стане главен редактор на списание
Премахват тролейбусните жици в Пловдив
Премахват тролейбусните жици в Пловдив