НОВИНИ

Българската общност в Торонто посрещна 3-ти март

Най-голямата българска общност в Канада посрещна тържествено 3 март. Националният флаг на България беше издигнат пред кметството на Торонто. Това стана под звуците на българския химн, изпят от 12-годишната Лизи, която изпълни и канадския химн. Стотици българи дойдоха на празненството, въпреки че в Канада е работен ден.

bnt avatar logo
от Раймонда Дикова, Владо Диков
20:00, 03.03.2016 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
По света

На официалната церемония присъстваха генералният консул на България в Канада Петър Крайчев и официални канадски представители. Кметът на Торонто Джон Тори отправи приветствие към присъстващите. Сред гостите беше и Игнат Канев - най-големият български строителен предприемач и почетен Консул на България в Мисисага.

За първи път празникът се отбелязва официално в Торонто по инициатива на генералния ни консул, който сподели, че би искал това да се превърне в една прекрасна традиция. Освен националния празник, в Торонто отбелязаха 50 години канадско-български дипломатически отношения и 40 години българско консулство в Торонто.

През 1976 г. българското консулство в Торонто издава първият български паспорт на Вера Персинова, която присъства на днешната церемония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България отбеляза националния празник 3-ти март
България отбеляза националния празник 3-ти март
На националния празник в Пловдив и Смолян
На националния празник в Пловдив и Смолян