НОВИНИ

Тоталният видеоконтрол на пътя може да спре нарушителите

Новите промени в Наказателния кодекс, които бяха приети миналата седмици, ще предвиждат от 3 до 5 години затвор за участниците в нерегламентирани гонки. Остават обаче проблемите с доказването на вината пред съда. За да бъдат преодолени, е нужен тотален видеоконтрол на пътя, бяха единодушни експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев и депутатът от ГЕРБ Нели Петрова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 17.11.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност, бивш началник на Пътна полиция: Българинът не обича да спазва правилата и си позволява, когато няма достатъчно контрол да е абсолютно фриволен в своето поведение. Затова трябва да вървим към тотален контрол със съвременни технически средства. Това трябва да се регламентира и да не се разчита на свидетелски показания и прочие.
Нели Петрова, депутат от ГЕРБ: Камерите ще помогнат. Това е проблемът, че българинът знае кои камери работят, кои не работят.

Според депутата от БСП лява България Георги Свиленски наистина трябва да се наблегне на този въпрос и да бъдат заделени средства за такова материално осигуряване на служителите на МВР.


Гледайте цялата дискусия по темата във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджетните закони влизат за обсъждане в пленарна зала
Бюджетните закони влизат за обсъждане в пленарна зала
БСП лява България ще гласува против Бюджет 2017
БСП лява България ще гласува против Бюджет 2017