НОВИНИ

​Товарен влак блъсна автобус край Симеоновград (СНИМКИ / ВИДЕО)

Товарен влак блъсна автобус на неохраняем жп прелез в Симеоновград. Пътниците в рейса са били работници от "Мини Марица Изток". Пострадалите са откарани в болниците в Хасково и Харманли.

bnt avatar logo
от Младен Желязков
19:44, 17.05.2018 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Тежката катастрофа е станала около 17 часа следобед. В автобуса пътували работници, които се прибирали след смяна. Влакът се движил със скорост от около 25 километра в час, когато рейсът минава пред него.

Милена Рангелова - кмет на община Симеоновград: "Почти успоредно са карали влакът и рейсът. Влакът е сигнализирал многократно и в следващия момент рейсът тръгва да завива. Може би шофьорът нещо се е заблудил, може би не е чул."
;

Според първоначалната информация, шофьорът на автобуса е бил заблуден от други два автомобила, които преминали преди него през прелеза.

Димитър Станчев - гл. експерт "Вагони ПТП" - Пловдив: "И двамата машинисти са адекватни, няма проблеми, проверени са за алкохол, "00" в алкохолната проба."
;

Днешният инцидент не е първият, който се случва на този жп прелез.

Златко Стратиев - жител на Симеоновград: "Има поне 10 случая тука. С автобус не знам, но с леки коли доста случаи имаше."
Димитър Станчев - гл. експерт "Вагони ПТП" - Пловдив: "Винаги може да се случат такива инциденти. След като има прелези, има невнимателни шофьори, случват се."
Милена Рангелова - кмет на община Симеоновград: "Искам да призова жп-структурите нека тук да го направим с охраняем, в смисъл с падащи бариери, така ще бъдат защитени хората."

Пострадалите са били откарани в болниците в Хасково и Харманли. Според първоначалната информация, ранените са петима, като един от тях е с по-тежки травми, но няма опасност за живота им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция и Македония постигнаха напредък по спора за името на Македония
Гърция и Македония постигнаха напредък по спора за името на Македония
Италия на път да състави правителство
Италия на път да състави правителство