НОВИНИ

Товарният кораб "Сигнус" се скачи с МКС

Астронавти на борда на Международната космическа станция (МКС) уловиха товарния космически кораб "Сигнус" с помощта на роботизираната ръка "Канадарм", съобщиха ТАСС и Асошиейтед прес. "Улавянето е осъществено", заяви астронавтката Пеги Уитсън, която ръководеше операцията, свързана със скачването на кораба.

товарният кораб сигнус скачи мкс
bnt avatar logo
от БНТ
15:27, 22.04.2017
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Ракета-носител "Атлас-5" с товарния кораб стартира към МКС на 18 април от Кейп Канаверал във Флорида. Корабът носи името на астронавта и сенатор от щата Охайо Джон Глен, който почина на 8 декември м.г. На борда на "Сигнус" има товари с общо тегло около 3,5 тона. Сред тях са хранителни продукти, прибори за научни експерименти, оборудване за излизане в открития космос и компютърни програми.

След скачването си с орбиталния комплекс, корабът ще се намира в орбита приблизително три месеца. Апаратът ще вземе на борда си отпадъци, натрупали се на станцията, които ще бъдат унищожени по-късно. В момента на борда на МКС са американката Пеги Уитсън, руснакът Олег Новицки и французинът Тома Пеские, към които в четвъртък се присъединиха руският космонавт Фьодор Юрчихин и американският астронавт Джак Фишър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Трети реактор от АЕЦ Фукушима-1 ще бъде изследван с космически лъчи
​Трети реактор от АЕЦ "Фукушима-1" ще бъде изследван с космически лъчи
Какви са политическите платформи на кандидатите за Елисейския дворец?
Какви са политическите платформи на кандидатите за Елисейския дворец?