НОВИНИ

Традиционен фестивал на западните езици в Благоевград

Традиционен Фестивал на западните езици се проведе за поредна година в Благоевград. В него взеха участие ученици от Езиковата гимназия, които представиха драматизации, скечове и музикални изпълнения на български, английски, френски и немски език.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Аксения Ангелова
17:20, 07.06.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Ученици от различни езикови паралелки се събраха на импровизирана театрална сцена за да покажат, че всички те говорят един и същ език.

Рени Петрова:
“Посланието на този Фестивал на езиците е, че независимо на какъв език говориш, езикът на любовта е еднакъв. За нас е по-важно да бъдем хора, а не да бъдем просто ученици, които учат и зубрят нещата от учебниците.”

Празникът е посветен както на езиците, така и на креативността, която притежават участниците.

Иван Кънчев:
“Трябва да има събитие в годината, на което да може да се покажат научените знания.”
Десислава Чилева, учител по английски език:
“Нашите ученици не са само строго ориентирани към езиците. Те са изключително разнообразни, с разнообразни интереси и именно това е денят, в който те го показват.”

Фестивалът се организира от създаването на Езиковата гимназия. Както тогава, така и днес, учениците се включват в инициативата с огромно желание, казват учителите.

Десислава Чилева, учител по английски език:
“Изключително хубаво е да бъдеш на сцената, да бъдеш приветстван, и когато някой е вложим труд, емоции и време, защото подготовката изисква много време, да бъде оценен от публиката, това е най-сладкото нещо.”

Учениците получиха награди и грамоти за участие. Те добавиха, че какъвто и език да говорят, българският винаги ще бъде на първо място в сърцата им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6000 петокласници се явиха на външно оценяване по география
6000 петокласници се явиха на външно оценяване по география
Ислямска държава за първи път атакува Иран
"Ислямска държава" за първи път атакува Иран