НОВИНИ

Традиционен събор на феновете на "Москвич"

Традиционният събор на феновете на най-старото соцвозило „Москвич” събра във Враца над 50 екипажа от цялата страна. Ретро автомобилите пристигнаха на собствен ход и в отлично техническо и естетическо състояние.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
13:46, 10.06.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

За да докажат, че москвичите имат място по нашите пътища и през 21 век и отговарят на нормите за безопасно движение, феновете пътуваха със своите семейства и близки приятели. Пловдивчанинът Асен Мартинов току-що е преминал годишния технически преглед и подчерта, че колата му не замърсява околната среда.

Асен Мартинов, Пловдив: Това специално е „Москвич 408”, произведен през далечната 1967 година, сега прави юбилей от 50 години и аз съм горд, че 50 години след като е излязъл от завода изглежда добре.

Въпреки че резервни части се намират трудно, любовта на феновете прави и невъзможното да дава втори живот на класическото соцвозило. Автомобилът на Асен може да се похвали и със сравнително по-малък разход на гориво – 8 на сто.

Асен Мартинов: - Само екзотика ли е вече Москвич-ът, как се държи на пътя? – Той се държи много добре, кара се нормално и не създава проблеми на останалите участници в движението.
Стефан Панделиев, Капитан Андреево: Това не може да се каже с думи, трябва да се почувства. Колата ми е от 1960 година. Колко вдига – 100-120, но поддържа около 80, разходът е 9-10.

Без да вдигат шум и дим, ветераните на четири колела преминаха на парад по улиците на Враца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдиите избират свои представители за ВСС
Съдиите избират свои представители за ВСС
Катарският външен министър благодари на Русия за предложената помощ
Катарският външен министър благодари на Русия за предложената помощ