НОВИНИ

Доналд Тръмп изрази задоволство от състоянието на икономиката на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп изрази задоволството си от състоянието на икономиката на САЩ. Той направи това по време на днешното традиционно търкаляне на великденски яйца на Южната морава на Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
21:29, 02.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
доналд тръмп изрази задоволство състоянието икономиката сащ

Тръмп направи кратко изказване пред събралите се на Южната морава стотици гости. Той определи изминалата година за САЩ като "специална" и заяви, че в икономиката е постигнат напредък. Президентът и съпругата му Мелания Тръмп, заедно с 12-годишния си син Барън, след това отидоха към мястото на моравата, където деца търкалят боядисани, твърдо сварени великденски яйца.

Тръмп се спря за кратко и пред репортерите, отразяващи събитието. Пред тях той заяви, че демократите са предали младите имигранти, що се отнася до постигането на споразумение по въпроса за програмата за защита от депортация на младите нелегални имигранти от латиноамерикански произход, дошли в САЩ още като деца.

Тръмп обяви миналата година намерение да прекрати програмата за защита на тези мигранти, въведена по времето на предшественика му Барак Обама. Президентът обаче казва, че е отворен за вариант, при който да бъде приет закон за продължаване на действието ѝ. Но Тръмп и Конгресът засега не могат да се разберат за условията, при които да стане това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна Националната седмица на гората
Започна Националната седмица на гората
Зукърбърг: ​Фейсбук ще има нужда от няколко години, за да разреши проблемите си
Зукърбърг: ​Фейсбук ще има нужда от няколко години, за да разреши проблемите си