НОВИНИ

Трафикът през Дунав мост при Русе се е увеличил двойно за година

В откритото студио на „Денят започва“ в Русе директорът на митницата в града Венцислав Халаджов заяви, че трафикът през Дунав мост се е увеличил двойно за една година, а според областния управител на Русе Галин Григоров решението за задръстванията на съоръжението е да се изгради паралелен мост, който да се свърже с бъдещата магистрала Русе-Велико Търново. От митница Русе твърдят, че обработката на документите отнема 2-3 минути, а шофьори се оплакват, че им се налага да чакат с часове, за да преминат през Дунав мост.

bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 21.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Галин Григоров, областен управител на Русе: Задръстванията са почти ежедневни. Предприехме мерки като въведохме по-лесни заплащания. Същевременно агенция Митници обработват по.-бързо и издават винетки. Работят много точно и организирано, но това не дава възможност да се намали трафикът. За мен единственият вариант със задръстванията на Дунав мост е изграждането на паралелен мост, който да се свърже с АМ Русе-Велико Търново. Това е абсолютно необходимо.
Венцислав Халаджов, директор на митницата в Русе: Наблюдаваме тенденция на постоянно увеличение на трафика. За сравнение мога да дам няколко цифри - преди да влезем в ЕС, когато имаше пълен митнически контрол, тежкият трафик беше около 500 камиона на денонощие. През последните години трафикът на тежки камиони достига 2 000 - четири пъти увеличение. За 2016 трафикът е бил около 700 хил. автомобила. За тази година до сега трафикът е удвоен - 1 370 000. Увеличението се дължи основно на лекия трафик заради силния туристически сезон. Тежкият трафик е запазен като обем.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЕМ започна изслушването на кандидатите за генерален директор на БНТ
СЕМ започна изслушването на кандидатите за генерален директор на БНТ
Барселона след атентата през погледа на нашите специални пратеници
Барселона след атентата през погледа на нашите специални пратеници