НОВИНИ

Трафикът става все по-интензивен

Интензивен трафик по основните пътища в страната и засилено полицейско присъствие заради предстоящите четири почивни дни. Като по традиция, най-натоварено е по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", както и по път Е-79 за Кулата и Гърция. Срив на системата в КАТ и граничните пунктове допълнително усложни обстановката, катастрофа с два тежкотоварни автомочишла пък причини километри задръстване и за часове затвори магистрала "Тракия". Още информация вижте в прякото включване на Айше Сали, която е на една от изходните точки на София.

Айше Сали
от Айше Сали
18:05, 02.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

В края на работния ден трафикът става все по-интензивен. За да няма проблеми, от МВР са осигурили допълнително полицейско присъствие, а от АПИ спират плановите ремонти по пътищата.

Най-натоварено движение се очаква по магистрала "Хемус", където се ремонтират тунелите "Витиня" и "Ечемишка", както и виадукт "Елешница". Преминаването по тях ще става двупосочно - в платното за София. За облекчаване на трафика при тунел "Витиня" е осигурен и обходен маршрут.

Натоварено ще е и по автомагистралите "Тракия" и "Струма", както и по път Е-79 в посока границата с Гърция. Между 16 и 20 часа се забранява движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

БДЖ пък осигури близо 10 000 допълнителни места във влаковете. Хиляди хора отново изчакаха последния момент, за да се сдобият с място в превозните средства за тази вечер и утре сутринта, когато се очаква най-силният наплив на пътници.

Над 130 хиляди пътници през четирите почивни са готови да посрещнат от БДЖ. Предварителната продажба на билети е започнала още на 22 август, като по-голямата част за днес и утре вече са на изчерпване. Въпреки това, билети все още има.


;
Интензивен трафик към Кулата

Изключително интензивен трафик и натоварено движение към Гърция в последния работен ден. Десетки българи са избрали да пътуват още днес за поредицата почивни дни. Опашки от тирове се образуваха по обяд на най-натоварения граничен пункт с южната ни съседка - Кулата - работят всички гишета, отворени са и четирите ленти за преминаване и в двете посоки. На пункт Маказа в късния следобед се е образува опашка от тирове. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание в района на Кресненското дефиле по главен път Е-79, предупреждават от КАТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Насилие след интернет запознанства
Насилие след интернет запознанства
Депото в Бяла ще е готово най-рано през 2018 година
Депото в Бяла ще е готово най-рано през 2018 година