Интензивен трафик и засилени проверки по пътищата заради края на почивните дни. Най-натоварено се очаква да е движението по автомагистралите и граничните пунктове. Каква е обстановката разбрахме от Десислава Малинова, която бе на главен път Е-79.

Трафикът е интензивен, движението е натоварено, затова и има екип на "Пътна полиция", който освен, че следи за спазването на скоростта на движението, следи и регулира движението. Всички автомобили, които пътуват и се прибират посока София, пътните полицаи ги насочват къде точно трябва да хванат, за да се качат на магистралата. На гранично контролно пропусквателен пункт "Кулата" към Монтана в момента движението е интензивно, натоварено, а преминаването през пункта се извършва безпроблемно на гранично-пропусквателен пункт "Капитан Андреево" обаче има образувана километрична колона. Колоната е от няколко дни, а причината са ремонтните дейности от турска страна.

Тази сутрин трафикът от товарни автомобили вече достигаше последните километри от магистрала „Марица". Камионите отбиваха в аварийната лента и оставаха там да чакат реда си. Колоната се движеше бавно, а изпреварванията между ТИР-ове допълнително съдаваха неудобства.

Интензивният трафик принуди "Пътна полиция" още вчера да въведе допълнителни мерки за ограничаване потока от товарни автомобили към Капитан Андреево. Камиони, които пътуват за Турция, бяха спирани още в района на Стара Загора и Хасково.

Мащабната реконструкция, която се прави на граничния пункт "Капъкуле" се очаква да продължи около 3 месеца.