НОВИНИ

Трагедията в Пловдив - породена от ревност?

Ужасяваща трагедия потресе Пловдив. Близки откриха труповете на младо семейство, сред тях 5-годишно момиченце, в апартамент в квартал „Кючук Париж".

bnt avatar logo
от Росица Колева
19:34, 04.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Според първоначалната версия най-вероятно мъжът е застрелял съпругата и дъщеря си, след което се е самоубил. Вероятният мотив е ревност.

Около 4:30 ч. тази сутрин съседка в кооперацията чула три изстрела от апартамент на първия етаж. Там под наем живеели Йорданка и Благой Сапунджиеви с 5-годишната Петя. Заради новогодишните канонади никой не обърнал внимание на изстрелите. По обед, обаче, станало ясно, че съпрузите не са отишли на работа и близките им започнали да ги издирват. Опитали да разбият вратата на апартамента, но след като не успели, проникнали в жилището с въже през терасата от горния етаж. Така открили трите безжизнени тела и до тях пистолет. Според съседи младото семейство не живеело непрекъснато заедно. Скандали никой не е чувал.

Ваня Балабанска, съседка: „Тя беше може би най-лъчезарният човек във входа, винаги усмихната, винаги добронамерена. Прекрасна жена - никой не може да ме убеди, че тя сама може да вземе решение да сложи край на живота си, та камо ли на детето...Бащата, казах, че бяха разделени. Идваше временно, напоследък по-често, но дали причината е в него..."
Красимира Паралова, домоуправител: „Снощи видях мъжа, разминахме се на вратата - „Здравей, как сте?". През два-три дена го виждах тука, но в последствие разбрах, че били разделени".


;

29-годишната Йорданка била счетоводителка, а 35-годишният ѝ съпруг карал цистерна. Новата година майката и дъщеричката посрещнали в провинцията и се върнали вчера следобед, разказа пазачът на близкия паркинг. Детето дори го сурвакало.

Георги Георгиев, пазач: „Спокойна беше, весела, усмихната и двете бяха в настроение. Все сме сменяли по някоя приказка - закачал съм детето, то много отзивчиво детенце беше...случи се".

От полицията съобщиха, че предстоят множество експертизи, но отказаха подробности от разследването. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийство на повече от едно лице.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души получиха шанс за нов живот
Двама души получиха шанс за нов живот
138 години от Освобождението на София
138 години от Освобождението на София