НОВИНИ

Трансформацията на Уашовски

Режисьорите братя Уашовски, познати от "Матрицата", "Облакът Атлас" и други холивудски филми, претърпяха операция за смяна на пола.

трансформацията уашовски
bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 09.03.2016
Чете се за: 01:02 мин.
По света

Известният филмов тандем братя Уашовски вече би трябвало да се нарича "сестри Уашовски".

Четири години след като по-големият брат Лари се подложи на смяна на пола и стана жена на име Лана, по-малкият, Анди, направи същото. Чикагският вестник "Уинди сити таймс" пусна сензационен материал по случая, озаглавен "Шокираща история за смяна на пола - братя Уашовски вече са сестри".

За промяната разказва самият Анди Уашовски, който вече се нарича Лили.

48-годишният режисьор признава, че е бил притиснат да разкрие смяната на пола си от репортер на "Дейли Мейл", който буквално седял на стълбите пред къщата му и не искал да си тръгне.

"Знаех, че в определен момент ще трябва да се разкрия публично. Когато човек живее като транссексуален, е трудно да се крие. Исках преди истината да излезе наяве, да си избистря нещата и да се почувствам спокойна", казва пред вестника Лили Уашовски.

По-голямата сестра на Лили, 50-годишната Лана, известна преди като Лари Уашовски, разкри публично транссексуалността си през 2012 г.

В изявлението си Лили Уашовски засяга и темата за битките, които трябва да води трансджендър общността. Макар да има известен напредък, "на нас продължава да се гледа като на някакви демони и злодеи, за каквито ни представят медиите", допълва по-малката сестра Уашовски.

"И така, аз съм транссексуална. И да, направих прехода", допълва Лили, разкривайки, че съпругата й, семейството и приятелите й са знаели предварително. "Никой от близките ми няма проблем с това", казва тя.

Лили Уашовски отправя специални благодарности за обичта и подкрепата към съпругата си Алисия Блейсингейм, с която са женени от 1991 г., както към по-голямата си сестра за примера, който й е дала.

Бившите братя Уашовски, известни с това, че ревниво пазят личния си живот от общественото внимание и рядко дават интервюта, са режисирали продукции като "Матрицата", "V като Вендета", "Облакът Атлас", "Пътят на Юпитер".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балканският път от полунощ е затворен за мигранти
Балканският път от полунощ е затворен за мигранти
Масов протест срещу трудовата реформа във Франция
Масов протест срещу трудовата реформа във Франция