Транспортната комисия на Европейския парламент даде "зелена светлина" за преговори по пакет "Мобилност" със Съвета на ЕС и Европейската комисия.

"Не беше нещо неочаквано, предвид вота от миналата седмица, така че ние се подготвихме за този сценарий и оттук нататък следва изпращане на тези досиета на междуинституционален дебат. Нашата основна амбиция остава в търсене и намиране на някакъв компромисен вариант", коментира евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов, който е и постоянен член на комисията, предаде БНР.

Евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков заяви, че категорично трябва да отпаднат клаузите за връщането на водача и на превозното средство в страната-отправна точка. "С другото трябва да намерим компромис до степен, в която бизнесът да продължи да работи добре и да се развива", добави той.

Миналата седмица Транспортната комисия отхвърли предложението пакетът да бъде изтеглен от Еврокомисията.

Днес се очаква ключово гласуване по пакета "Мобилност" в ЕП

Днес се очаква ключово гласуване по пакета "Мобилност" в ЕП

Депутатите от Транспортната комисия ще решат дали да започнат тристранните преговори със Съвета на министрите и Европейската комисия за приемането на...