НОВИНИ

Транспортни фирми плащали "абонамент спокойствие" на служители в ДАИ-Благоевград

Шофьори на тежкотоварни автомобили сигнализираха, че често са принуждавани да дават подкупи на служители на Автомобилната администрация в Благоевград, за да не им съставят актове и да не бъдат глобявани. Най-често в областта камионите се спират за проверка на главен път Е 79, след излизане от автомагистрала "Струма" и преди влизане в Благоевград.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Ирина Николова
10:20, 26.04.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Шофьори разказаха, че тежкотоварните автомобили се спират избирателно, като умишлено не се проверяват камионите на определени фирми. За да избегнат проверките част от превозвачите признават, че плащат на автомобилната администрация абонамент за спокойствие.

Иван Терзиев: 20 евро си готов да дадеш. Ако ти ги поискат? Да, да. Ми те нали те спират почти затова. Той се качва при теб и си слага неговата карта, то не е задължително да вдига врява и да говориш на висок тон. 20- те евро стоят там нали това и той ги взима чао и всичко е точно.
Васил Даскалски: Като те спрат почват да се заяждат и едните и другите. Просто търсят някаква причина да пишат. Да пишат актове? Ми да.

Собственици на транспортни фирми разказаха, че най- често инспекторите намират пропуски и съставят актове за техническа неизправност на автомобилите и пропуски в документацията. Фирмата на Илиян Тачев вози товари предимно за Англия и централна Европа. Казва, че камионите му винаги са в добро състояние и не се притеснява от проверки.

Илиян Тачев: Когато всичко ти е в ред, няма как да ти искат пари. Аз не знам човек, когато всичко си му е редно не знам, защо трябва да му искат пари.
След акция на специализираната прокуратура бяха задържани 10 служители на Автомобилната администрация в Благоевград, които са търсили подкуп от транспортни фирми между 300 и 600 евро.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иванчева: С Александър Ваклин сме се срещали два пъти
Иванчева: С Александър Ваклин сме се срещали два пъти
Пламен Георгиев: Казах, че ще бъдат задържани хора с пари, изпълних обещанието
Пламен Георгиев: Казах, че ще бъдат задържани хора с пари, изпълних обещанието