НОВИНИ

Транспортни иновации създават хаос в квартал „Хладилника“

Една улица, три спирки за осем линии в рамките на 300 метра. С тази транспортна иновация се борят пътуващите до и от столичния квартал „Хладилника“ след като бе приключен ремонтът на основната улица „Сребърна“.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
21:15, 07.03.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

След отварянето на ремонтираната улица „Сребърна“ автобус 83 е облагодетелстван със своя лична спирка в квартал „Хладилника“. Линиите 88 и 120 спират на друго място, а автобусът за Симеоновския лифт – на трето. За пътниците, които не познават района се оказва невъзможно да се справят безпроблемно с реорганизацията на спирките, която е въведена само в посока Центъра. В обратна посока всички автобуси спират на едно място.

"Искаме да възстановят автобусните спирки на 83, 88, 120 да спират тук и всички останали автобуси към кварталите, за да е лесно пътуването на хората", коментира Росица Георгиева, жител на квартал "Хладилника".

Росица разказва и за друг проблем:

"Като сляза с багажа от другата страна на спирката, трябва да обикалям 300 метра, за да дойда от тази страна."

Хората са махнали една от оградите, за да могат да пресичат.

Живеещите в квартал „Хладилника“ са започнали подписка с искане за връщане на старата обща спирка на автобусите, която ще внесат в Столичната община. За проблема са подали сигнал и до Центъра за градска мобилност, откъдето са получили отговор, че искането им е неоснователно. Готови са на стачни действия ако и омбудсманът не успее да разреши проблема им. Екипът на БНТ 2 също изпрати запитване към Столичната община, но все още няма отговор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Млекопроизводители и животновъди готвят протест на 24 март
​Млекопроизводители и животновъди готвят протест на 24 март
Верижна катастрофа на Околовръстното шосе
Верижна катастрофа на Околовръстното шосе