НОВИНИ

Транспортното министерство предложи мерки за спиране на "войната по пътищата"

Разделяне на закона за движение по пътищата на три части, предлага министърът на транспорта Ивайло Московски. Очаква се до есента тези промени да започнат да функционират. Предложенията, обявени от транспортното министерство, са част от мерките, които премиерът Борисов поиска в събота от МВР, транспортното и регионалното министерство за спиране на войната по пътищата.

bnt avatar logo
от БНТ
14:56, 29.05.2017 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Специална междуведомствена комисия работи по промените - изисквания съм инфраструктурата, технически изисквания към автомобилите и обучение на шофьорите. Предвижда си и промяна в Наредба 30 за алкохола и наркотичните вещества, като ще се изчистват и дублиращи функции на институциите - например, някои от функции на ДАИ да преминат към КАТ. Като пример за добри промени, от транспортното министерство посочиха т.нар. бели стаи, в които кандидатите за шофьори полагат изпитите за книжка: стаите са шумо и звукоизолирани, наблюдавани в единен видеоцентър. До момента преминалите през тези бели стаи са 20 000.

А тази седмица започват и масови съвместни проверки между МВР, ДАИ и Пътната агенция - ще се следи за изрядността на документите, скоростта, употребата на алкохол и наркотични вещества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За повече изследвания за откриването на редки болести настояват пациенти
За повече изследвания за откриването на редки болести настояват пациенти
Приключи протестът на превозвачите на ГКПП Кулата
Приключи протестът на превозвачите на ГКПП "Кулата"