НОВИНИ

Транзитен булевард ще изведе автомобилният трафик от центъра на Варна

Варна се задъхва и е необходимо движението да бъде облекчено, като идеята е да бъде изграден транзитен булевард, който да изведе автомобилите и автобусите от центъра, каза днес при визитата си в крайморския град премиерът Бойко Борисов. Той се срещна с ръководството на община Варна в присъствието на представители на различни местни институции, университети, ВМС, общественици. В разговора взеха участие и вицепремиерът Валери Симеонов, финансовият министър Владислав Горанов, транспортният министър Ивайло Московски.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:25, 06.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
транзитен булевард изведе автомобилният трафик центъра варна

Идеята е движението да бъде пренасочено още от входа на Варна, където в града влиза автомагистрала "Хемус", както и трафикът от летището, посочи премиерът. По думите му е необходимо да бъдат изградени пет съоръжения, които ще позволят трафикът да минава през част от кварталите и да излиза близо до комплекс "Златни пясъци". Борисов посочи, че за изпълнението на този проект ще бъдат нужни между 80 и 90 милиона лева. Той уточни, че средствата могат да бъдат осигурени от държавния бюджет, с партньорството на Европейската инвестиционна банка.

Премиерът каза още, че проектът за транзитния булевард трябва да бъде поставен за обществено обсъждане и след това да започне изпълнението му.

Предстои реализацията на втория етап от отварянето на пристанище "Варна-Изток", допълни транспортният министър Ивайло Московски. По думите му за реализацията на проекта вече са водени разговори и със синдикатите на порта. Министърът посочи, че се обмислят и варианти за изграждане на път, който да помогне тежките камиони, които отиват към пристанището, да не минават през града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавров и Чавушоглу обсъдиха ситуацията в Сирия
Лавров и Чавушоглу обсъдиха ситуацията в Сирия
ЧЕЗ иска нови правила за санкциите при кражба на ток
ЧЕЗ иска нови правила за санкциите при кражба на ток