НОВИНИ

Транзитното движение през Шипка се пренасочва към Прохода на Републиката

Двупосочното транзитно преминаване през Шипченския проход ще бъде ограничено заради тържествата на връх Шипка по случай Националния празник, съобщиха от Пътната агенция.

транзитното движение шипка пренасочва прохода републиката
bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 02.03.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

От 22 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково - Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (път I-5 с път I-6).

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

На 3 март от 5:30 ч. до 13 ч. движението ще е еднопосочно движение на от Габрово и от Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОД на МВР-Габрово. От 13 ч. до 18 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до Казанлък и до Габрово.

Алтернативен маршрут за връзка между Северна и Южна България е Троянският проход, през който е разрешено преминаването на превозни средства до 12 тона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е Задушница
Днес е Задушница
Търновските къщи и пейзажи представени в изложба
Търновските къщи и пейзажи представени в изложба