НОВИНИ

Траурен кът в памет на Трифон Иванов

На стадион "Ивайло" във Велико Търново има траурен кът в памет на Трифон Иванов. Всички негови приятели и фенове могат да оставят цветя и да видят снимки, вещи и фланелки от времето, когато великия Туньо е играел за търновския Етър. А в родното село на футболната легендата - Горна Липница жителите единодушно решиха да кръстят най-дългата улица и площада на негово име.

bnt avatar logo
от БНТ
17:31, 15.02.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Във възпоменателния кът са изложени шампионски реликви, както и екипа на Трифон Иванов с номер 3, с който железният защитник е играл в „Етър", през най-силните години на отбора.

Иван Ангелов, бивш президент на ФК "Етър": Тази фланелка е от времето, когато участвахме в купата на европейските шампиони, което сега се нарича Шампионска лига. Това беше пътя на Трифон Иванов, той тръгна от нас, остави трайна диря в неговата кариера на футболист.

Петко Петков, директор „Спортни имоти
": Имаше още много планове за повишаване на квалификацията на треньорите, тук в северозападна България, за още футболни турнири.

Трифон Иванов прекарал детството си в тази къща в покрайнините на село Горна Липница. Обичал да се връща тук, да рита топка на селското игрище, да ходи за риба, да се шегува с приятели.

Никола Сарафимов, приятел на Трифон Иванов
: Единият път се бяхме събрали и ловим риба на облог, който хване най-малката или скача в язовира, или го хвърляме. - И кого хвърлихте? - Ветеринарният доктор!

Ефтим Ефтимов, приятел на Трифон Иванов: И трудно се преживява това нещо, друго какво мога да кажа, само хубави работи и такъв човек няма да се роди!

Предложението на хората в селото най-дългата улица и площада да носят неговото име се подкрепя от всички. На събрание предстои всеки да се подпише в официалното предложение до кмета на община Павликени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Босна и Херцеговина подаде молба за членство в ЕС
Босна и Херцеговина подаде молба за членство в ЕС
Новините в 100 секунди
Новините в 100 секунди