НОВИНИ

Трайчо Трайков ще заведе дело срещу прокуратурата

Прокуратурата вече не издирва Симеон Дянков. Негов адвокат се е свързал със следствието вчера. Това обяви в "Денят започва" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Бившият финансов министър ще бъде обвинен в престъпление по служба, свързано с разпределението на парите от приватизацията на ЕВН, които вместо към Сребърния фонд са били пренасочени към общия държавен бюджет. По делото се разследва и бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. В ефира на БНТ той обяви, че ще заведе дело за клевета.

bnt avatar logo
от БНТ
17:25, 04.01.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Трайчо Трайков: "В тази държава и във всяка държава с правов ред се носи отговорност за действията, които са ти дадени по закон и правомощия, и които удостоверяваш с подписа си. Такава гавра с правосъдието. Винаги съм казвал, че щастието ни зависи от способността на държавата да създава справедливост, а не да клевети хората и аз досега не съм съдил никого, нито за клевети, нито за набеждаване, но този път няма да го оставя така."
Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: "За да се установи обективната истина по това сложно дело, наистина имахме нужда от много време и експертна помощ. Прокурорите са убедени, че доказателствата са достатъчно за повдигане на обвинение и разбира се това не е края на разследването, а същото продължава."Вчера обявихме и днес ще потвърдя, че за Г-н Симеон Дянков е съставено постановление за привличане в качеството на обвиняем за престъпление по служба свързано с приватизацията. Когато стане факт предявяването на постановлението за привличане на г-н Дянков, тогава ще можем да дадем и повече информация по конкретното обвинение, защото не е редно според прокуратурата г-н Дянков от медиите да научава в какво точно се състои според нас извършеното от него престъпление. Това ще се случи съвсем скоро, тъй като г-н Дянков вече е осъществил контакт със софийска градска прокуратура."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повишават цените на таксиметровите услуги в Благоевград
Повишават цените на таксиметровите услуги в Благоевград
Новогодишни бебета в зоопарка
Новогодишни бебета в зоопарка