НОВИНИ

Трайно захлаждане: Сняг и ниски температури над цялата страна от сряда

Какво време ни очаква през седмицата и ще настъпи ли трайно застудяване - отговор на тези въпроси даде синоптикът Анастасия Стойчева, която беше гост в Сутрешния блок на БНТ1.

bnt avatar logo
от БНТ
07:22, 26.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Сняг ще завали в средата на седмицата, обясни Стойчева. Причината - нахлуване на Средиземноморски циклон с два различни центъра през Балканите. Именно той ще доведе до захлаждане и преминаване на валежите в сняг за цялата страна.

Във вторник все още ще са високи температурите, но още от понеделник от запад вече ще започнат валежи, по Черноморието те ще са повече като количество - 20-25 л на кв.м, обясни синоптикът.

Анастасия Стойчева, синоптик: Предстои срещу сряда да подходи новият център към Балканите и към страната ще се насочи студен въздух. Още през нощта дъждът ще премине в сняг, ще се натрупва снежна покривка - от 5 до 15 см, ще има условия за виелици и навявания в Североизточна България, Предбалкана, планинските проходи.

В четвъртък снеговалежите ще продължат с много ниски температури, ще продължи да духа и много силен вятър, допълни Стойчева.

Затопляне ще се усети едва след втори декември, но снежната покривка ще се задържи, каза още синоптикът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредно заседание по  делото срещу бившия здравен министър Петър Москов
Поредно заседание по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов
Стари и опасни автобуси возят гражданите в Русе
Стари и опасни автобуси возят гражданите в Русе