НОВИНИ

"Тренд": 4 политически формации влизат в НС при избори

Според проучване на социологическа агенция "Тренд" последните три месеца се характеризират с липса на динамика в обществените нагласи и ГЕРБ запазва мястото си на първа политическа сила с преднина от 3,5 % от основния си опонент БСП. Проучването е направено между 10 и 18 януари т.г. сред 1002 пълнолетни граждани по метода "лице в лице".

bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 26.01.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Ако изборите бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 21,8 %, а за БСП -18,3. Спорът за трета политическа сила е между ДПС с 6,1 % и "Обединените патриоти" с 5,3. Според проучването за „Воля" с 1,6% попадането в ново Народно събрание ще бъде предизвикателство. Не се отчита съществена промяна и при извънпарламентарните партии като Реформаторския блок, "Да, България" и ДСБ.

Парламентът остава с най-ниска положителна оценка за работата си (24%), докато 63% от запитаните дават отрицателна оценка. За работата на правителството положителната оценка е 35%, а отрицателната, 52%. Президентът остава с висока положителна оценка от 65%, 20% не го одобряват.

Мнозинството от 55% смятат, че не са необходими нови избори, а 23% са на обратното мнение. Предимно симпатизантите на БСП се обявяват за нов вот, но дори и те не са категорични в мнението си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Престъпна схема в Медицинския университет в София
Престъпна схема в Медицинския университет в София
Грипната вълна се разраства
Грипната вълна се разраства