НОВИНИ

Трендафил Величков, АБВ: Не сме партия за един ден

Решението ни е на база сериозен анализ, в неделя ще чуете мотивите за напускането ни на управляващата коалиция. Обемът им е 25 страници, решението не е плод на ентусиазъм и емоция. Това заяви в студиото на "Още от деня" Трендафил Величков, говорител на АБВ и областен управител на Пазарджик до днес, след като по-рано подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие.

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 10.05.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Преди година и половина направихме компромис в името на това България да не влезе в цикъл на постоянни избори. С ясното съзнание, че правим исторически компромис като партия. Вицепремиерът Ивайло Калфин постигна много в своята сфера, посочи Величков, но по думите му участието в управлението се е изчерпало.

Като свое голямо постижение като областен управител Трендафил Величков отчете откриването на филиал на Пловдивския медицински университет в Пазарджик.

Новите партии са новото бъдеще, средната възраст при нас е около 40 г., това е алтернативата. Омръзна ми да ми казват, че няма алтернатива.

Всички постове, заемани от АБВ, ще бъдат освободени, подчерта говорителят на партията - двама зам.-министри и седем зам.-областни управители.

Не сме партия за един ден, за един мач, заяви Трендафил Величков. Познавам хората в БСП, плосък аргумент е, че се сближаваме след избора на Корнелия Нинова за председател, посочи той.

Има една цел пред АБВ, което е закодирано и в нашето име - Алтернатива за българско възраждане. Партията ще вземе решение как да гласува по ветото на президента Плевнелиев по промените в Изборния кодекс.

Решението за предсрочни избори е на премиера, ако мисли, че може "да куца на един крак още 2 години", нека продължава, заяви Трендафил Величков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестнадесети фестивал “Арт Амфора” във Варна
Шестнадесети фестивал “Арт Амфора” във Варна
Прокуратурата с отчет за престъпността
Прокуратурата с отчет за престъпността