НОВИНИ

Трескава подготовка за карнавала в Ница

В Ница тече трескава подготовка за карнавала, който скоро ще превърне града в декор на луда фиеста. Събитието ще се проведе от 16 февруари до 2 март, а тази година темата е "Кралят на киното".

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
06:26, 07.02.2019
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Важен е всеки детайл, всяка линия, всеки контур. Последни щрихи, последни пластове боя, преди произведението да е готово за публиката.

Маските са най- важното нещо в един карнавал, особено за този в Ница. А тази година те са повече от впечатляващи - световните лидери ще изпълнят улиците на града на Лазурния бряг - Доналд Тръмп, Владимир Путин, Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Ким Чен - ун. Президентът Макрон е представен като Капитан Америка, който е начело на отбор не от супер, а от псевдо герои от неговото правителство.

Според организаторите, това са личностите, от които светът - така да се каже, се бои. Затова да избрали да ги представят в подобна стилистика.

В продължение на месеци скулптури и артисти се трудят неуморно, за да създадат фигурите за огромните платформи. Карнавалът в Ница се провежда вече 146 години. И привлича многобройни туристи.

Турист от Англия: Идваме на карнавала всяка година, със съпругата и дядо ми и истински се наслаждаваме на преживяването. Прекрасно е за град като Ница, че толкова много хора го посещават след всичко, което се случи тук. Тук е великолепно.

Местните жители също се гордеят със събитието, приемат го с чувство за хумор и го очакват с нетърпение.

В три поредни съботи и недели градът ще смени вида си, а маските ще носят забавление, но и размисъл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ден на отворените врати в ЦИК
​Ден на отворените врати в ЦИК
Каква ще е реколтата от кафе в Колумбия
Каква ще е реколтата от кафе в Колумбия