Северна Корея - този път обаче няма да си говорим за лидера ѝ Ким Чен-ун или за ракетите и ядрената програма, а за... училищата в страната. В Северна Корея учебната година започва на първи април и в момента тече подготовка за нея.

Броени дни остават до първия учебен звънец за тази година в Северна Корея. Първият срок започва на първи април и приключва на 31 юли, а вторият започва на 1 септември и завършва на 31 декември. Ето защо производителите на ученически чанти - като тази фабрика в Пхенян, са особено натоварени.

Не се чувствам изморена, защото си представям колко ще се радват децата, когато получат тези чанти.

Червени и сини, с любими анимационни герои или с животни. С цели капаци или дълбоки джобове и светлоотразителни ленти - разнообразието е огромно. Мнозина вероятно очакват, че тук носят класическите ученически чанти. Истината е, че се предпочитат съвременните раници.

В сравнение с миналата година асортиментът ни е три пъти по-голям - за да могат децата да имат по-голям избор, особено що се отнася до цветове и изображения.

Годишно, само в една фабрика се произвеждат над 240 хиляди раници и около 60 000 чанти. С част от тях стотици ученици ще прекрачат училищния праг.