Преди минути беше преместена трета цистерна от Хитрино. Дерайлиралите вагони са общо 12. Три вече са преместени в кариера близо до Хитрино. Блокадата на селото няма да падне докато всички цистерни не се преместят от селото.

Иначе напрежението расте. В седмия ден на кризата в Хитрино хората вече губят търпение. Гневни са и искат да се приберат по домовете си. Казват, че няма да пречат на спасителната операция. Страхуват се, че крадци ще влязат в къщите им, защото според техните наблюдения селото не се охранява добре.

Не искат да бъдат държани на страни. Искат всеки ден информация за състоянието на въздуха - замърсен ли е, какви са нивата на замърсеност. Смятат, че тези изследвания не трябва да остават само за институциите, а да им се съобщават и на тях. Хората благодариха на БНТ, че чуват експертни оценки за ситуацията от нашия ефир. При високо напрежение премина поредното заседание на обществения съвет.

Днес и утре ще се разговаря с хората, които са без къщи. Те трябва да кажат къде да бъдат поставени фургоните. Югозападното горско стопанство дарява 20 000 лева за двете деца, които останаха сираци. Ще предоставят и 500 кубика дърва. Очаква се днес на пристигне техника, която ще реже цистерните. Надеждите са в понеделник или вторник да падне блокадата на Хитрино.

За настанените в Шумен ще бъдат раздавани помощи - в 13:00 -13:30 ч. пред хипермакетите в кв. "Боян Българанов" и до пазара.