НОВИНИ

Открит е опожарен автомобилът на похитителите на Адриан Златков

Трети ден продължава издирването на Адриан Златков, син на собственика на голяма автокъща в София. МВР се надява да открие гореща следа в опожарен автомобил открит на 10-ина километра от мястото на отвличането.

Александър Марков
от Александър Марков
18:45, 01.09.2017
Чете се за: 01:49 мин.
У нас

По информация на "По света и у нас" още в сряда е открит автомобил, с който е извършено отвличането на Адриан Златков. Автомобилът е намерен от пътни полицаи съвсем изгорял. Веднага е извършен оглед и е бил вдигнат още първия ден. Коалата е била открадната на 21 август , бил е с регистрационни номера на трети автомобил и именно с него похитителите са отвлекли Адриан.

Има видеозаписи от охранителните камери на къщата само на няколко метри от мястото в село Герман, където Адриан е отвлечен. На видеозапис се вижда въпросният автомобил. Собственикът на къщата е предал материалите на МВР за анализ.

Вече трети ден похитителите не са се свързали със семейството на Адриан. Това обяви баща му Тони Златков, който изрази притеснение от този факт.

Две са основните версии, по които се работи за това отвличане. Влошени бизнес взаимоотношения на бащата или на самия Адриан с евентуалните му похитители.

Предполага се, че самите похитители би могло да са инсценирали фалшива полицейска проверка и така да са спрели Адриан, който доброволно е слязал от автомобила си.

Главният секретар на МВР обяви преди дни, че не са открити следи от насилие по автомобила на Адриан Златков.

;

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, по чието време бе разбита легендарната група за отвличания "Наглите", коментира, че случаят с Адриан не е възраждане на битовата престъпност.

Цветан Цветанов, председател на вътрешната комисия в НС, бивш министър на вътрешните работи: Правят се подобни внушения, но аз съм убеден, че професионалното ръководство и ръководството на МВР и правителството като цяло полагат максимални усилия както да решават проблемите на системата за сигурност с по-доброто финансово обезпечаване, така също и да се назначат допълнително щатни бройки, за да се окомплектоват съответните полицейски структури.

БНТ: Казали сте, че Орешарски е оставил тежко наследство в службите?

Цветан Цветанов: За голямо съжаление неадекватното преструктуриране на сектора със законодателните промени, които бяха направени - вие знаете, че това доведе до сериозни сътресения. Когато говорим за престъпление отвличане, защото това е една от версиите и ако погледнем кои са служителите, които преди са работили по групата по отвличанията, професионалистите - днес ги няма в системата на МВР.

След среща с унгарския си колега, министърът на вътрешните работи Валентин Радев отказа да даде информация за хода на разследването. Вътрешното министерство и прокуратурата наложиха информационно затъмнение по случая към всички медии - с изключение на една-единствена.

;

Близък съсед е един от първите, видял изоставения автомобил на Адриан в сряда сутринта.

Марин, съсед: Черна кола - и стоеше. Ама аз не зная каква е. И друго нищо. - Отворени врати, затворени? - Не съм ходил нагоре. - А нещо съмнително направи ли Ви впечатление? - Не, тук спират много коли.

За първи ден днес пред къщата на семейство Златкови имаше охрана.

БНТ: Добре, поне знаете ли дали са се свързали със семейството?

Охранител пред къщата: Нищо не знам. Казах, нищо не знам. Оставете ме.

Бащата Тони Златков заяви, че похитителите все още не са се свързали със семейството. Съседи и познати на Адриан го описаха като добро момче, което не е имало конфликти.

Анка, съседка на семейство Златкови: Добри, добри. Тук направиха подобрение на улицата. Водата, където имаше наводнение. Нямаме проблеми, добре си живеем. Човешката завист и алчност край нямат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват Националните есенни изложби в Пловдив
Започват Националните есенни изложби в Пловдив
БНТ е лидер по зрителски интерес в четвъртък вечер
БНТ е лидер по зрителски интерес в четвъртък вечер