За трети пореден ден се проведе бдение - протест пред сливенската болница. Хората настояват за най-строго наказание за убиеца на малката Кристин от село Сотиря, както и за наказание за доктора от Спешна помощ, който пръв се е отзовал на инцидента в селото.

Сливен

© БГНЕС

Заради самопризнанието, присъдата на обвиняемия Мартин Трифонов може да бъде намалена за срок от 20 до 30 години лишаване от свобода. Близките на детето, които протестираха пред болницата, са недоволни от този размер на наказанието и настояват Мартин да получи доживотна присъда без право на замяна, а не след време да излезе и да посегне отново на нечий живот. Исканията на протестиращите ще бъдат оформени в подписка.

© БГНЕС

21-годишният Мартин Трифонов е обвинен в убийство, блудство и изнасилване. Той беше настанен в болница под засилена полицейска охрана, след като след няколкочасови преследвания и оказване на съпротива беше настигнат и прострелян от полицията.

Обвиняемият направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

© БГНЕС
Протестиращи в Сливен искат справедлива присъда за убиеца на дете от Сотиря

Протестиращи в Сливен искат справедлива присъда за убиеца на дете от Сотиря

Доживотен затвор без право на замяна за задържания за жестокото убийство на 7-годишното момиченце от Сотиря, поискаха на протест днес в Сливен. Хората...