Все още не е задържан убиецът на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Топ криминалисти от София са в града за разкриването на престъплението, работата им на място днес проследиха вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

Русе

Трети ден полицията издирва убиецът на Виктория Маринова. Проверява се целият криминален контингент, проверява се видеонаблюдението в града, разпитани са много свидетели. Но до този момент няма заподозрян за жестокото престъпление. Според разследващите не е водеща версията, че Виктория е убита заради пилотното й предаване „Детектор", в което има интервюта с репортер на сайта Бивол и румънския му колега Атила Биро за корупция и злоупотреба с евросредства . В тази връзка главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата е блокирала парични преводи на стойност 14 милиона евро на фирми и търговци около строителната фирма „Джи пи груп". Има достатъчно събрани данни за извършено престъпление и е образувано досъдебно производство след сигнала на вицепремиера Томислав Дончев и сайта Бивол.

Приятел на Виктория от бизнес клуб, в който е членувала по-рано днес сподели, че при последното им виждане в сряда тя не е била притеснена и че не е получавала заплахи, свързани с работата й като журналист.


Целият капацитет на МВР е ангажиран с разкриване на убиеца на Виктория Маринова

Целият капацитет на МВР е ангажиран с разкриване на убиеца на Виктория Маринова

Все още няма заподозрян в извършването на жестокото убийство на журналистката от Русе Виктория Маринова. Разследващите не изключват нито една от възм...

Екип от института по психология се е запознал с разследването, за да изготви психопрофил на извършителя. Работи се по няколко версии.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Както по версия за случайно събитие, извършено от лице с психически отклонения и със силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или някакъв личен мотив. Така че абсолютно нито една версия не подценяваме.
Сотир Цацаров - главен прокурор: Не можем да кажем, че версията, която е свързана с изпълнението на работата й като журналист тук или с оглед предавания, тематика на тези предавания и т.н. е определяща или би представлявала определяща версия. 09.46 Напредъкът от вчера е свързан най-малкото с резултати от ДНК експертизи, както и с резултати от други експертизи.

Директорът на областната дирекция на полицията комисар Теодор Атанасов заяви, че все още не е открит мобилния телефон на жертвата. Служителите на реда и прокуратурата работят денонощно по разкриването на престъплението.

комисар Теодор Атанасов - директор на ОД на МВР- Русе: Кога да очакваме конкретен резултат? Надявам се в най-скоро време предвид активните действия на служителите да имаме положителен резултат.Но не мога да се ангажирам с конкретен срок.

На мястото, където е извършено престъплението , ще бъде поставено осветление, ще се засили видеонаблюдението в района.


Все още няма заподозрян за жестокото убийство на журналистката Виктория

Все още няма заподозрян за жестокото убийство на журналистката Виктория

Все още няма заподозрян за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова. Разследващите съобщиха, че се работи по всички версии, включително и...

Всеки момент тук пред паметника на Свободата ще се съберат близки, приятели и познати на Виктория на бдение в нейна памет. А утре вечерта любители на бягането ще изминат обичайния маршрут на Виктория в района на кея, където беше извършено престъплението.

ЕК очаква бързо разследване на убийството на българската журналистка

ЕК очаква бързо разследване на убийството на българската журналистка

Европейската комисия очаква бързо и задълбочено разследване на убийството на българската журналистка Виктория Маринова, съобщи говорител на институция...