Трети ден продължават протестите на "жълтите жилетки" с блокиране на петролни депа и пътища във Франция. Недоволството срещу увеличаването на цените на горивата и днес предизвика дълги колони от коли по някои основни пътни артерии в страната.

Не толкова масови, но достатъчно смущаващи и неприятни, особено за хората зад волана. Такива бяха блокадите срещу повишаването на цените на горивата във Франция.

Според представители на протестиращите, шофьори са блокирали десетина петролни депа на различни места. Демонстрациите по пътищата навлизат във фаза, наричана "операция охлюв". Тя е свързана с действия, които забавят допълнително движението по натоварените магистрали и водят до задръствания.

Шофьор: Обикновено ми трябват 12 минути, за да стигна от дома ми до работа. А днес от два часа съм в задръстване и нищо не помръдва.

Протестите заради поскъпването на горивата са само част от цялостното недоволство от управлението на Еманюел Макрон. Основните обвинения срещу президента са, че толерира богатите и фокусира грижите си върху големите градове, като пренебрегва проблемите на хората в останалите райони на Франция.

​Близо 283 000 са протестирали във Франция срещу поскъпването на горивата

​Близо 283 000 са протестирали във Франция срещу поскъпването на горивата

Близо 283 000 души са участвали днес във Франция в протестите на "жълтите жилетки" срещу поскъпването на горивата, съобщи министерството на вътрешните...