Трети ден жители на Варна протестират срещу високите цени на горивата. Те обаче настояват и за по-висок стандарт на живот, чуха се и искания и за оставка на правителството. Много жители на града се събраха пред сградата на общината, към тях се присъедини и автошествие. Блокирани бяха кръстовища и движението по Аспаруховия мост.

Варна

Протестът започна пред община Варна, като кръстовището е блокирано от протестиращите. Недоволството е насочено срещу поскъпването на горивата, застраховката „Гражданска отговорност“ и покачването на данъка за стари автомобили.

Варна не е сред градовете с най-скъпи горива, но мнозина споделиха пред камерата на БНТ, че това все пак не са реалните цени. А-95 се продава на цена между 2,14 лв. и 2,26 лв.

За последната година бензинът е поскъпнал с 25 стотинки, а дизелът с - 34

За последната година бензинът е поскъпнал с 25 стотинки, а дизелът с - 34

Това показва проверка на „По света и у нас“.Към днешна дата средната цена на бензина в страната е 2,29 лв., а на дизела е 2,38 лв. Бензиностанцията, в...

Протестиращите поискаха оставка на правителството и се обявиха за подобряване на жизнения стандарт:

Не живеем по-добре, те не се събират горе, за да ни улеснят живота, а само ни товарят.
Намаляване цената на горивото и гражданската. И подобряване на начина на живот. Това е.
На народа му писна - сметките за тока, заплатите са никакви, условията за тия малки деца, възрастните хора, за инвалидите - всичко е безобразие.

Протестите във Варна продължават и утре, като началната точка ще бъде катедралния храм „Св. Успение Богородично“ в 18:30 ч.

Продължават протестите и в Добрич, и в Стара Загора, където се проведе автопоход под надслов „Държавата - това сме ние“.

Протестът за горивата и този на майките на деца с увреждания се сляха в София

Протестът за горивата и този на майките на деца с увреждания се сляха в София

Протести тази вечер имаше и в София. Първоначално две отделни групи - на майките на децата с увреждания и на недоволните от високите цени на горивата,...