НОВИНИ

Трети заподозрян за отравянето на Сергей Скрипал

Идентифициран е трети заподозрян за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал. Това съобщава разследващият сайт "Белингкат". Има подозрения, че същият е отговорен и за случая с българския бизнесмен Емилиян Гебрев.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:28, 15.02.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Офицер от руското военно разузнаване е замесен в отравянето на руския двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Възможно е същият човек да стои и зад подозрителния случай с оръжейния бос Емилиян Гебрев.

Тези твърдения са на разследващия сайт "Белингкат", който в продължение на четири месеца проучвал случаите съвместно с партньори от Русия и Чехия.

Според информацията, става дума за лицето Денис Вячеславович Сергеев, който работел под фалшива самоличност с името Сергей Федотов.

"Белингкат" твърди, че той пристигнал в Лондон на 2 март 2018 г. с полет от Москва, няколко часа преди другите двама заподозрени, които бяха разкрити по-рано. На този етап не може да се установи каква е била неговата роля.

Британската полиция засега не потвърждава информацията и подчертава, че разследването продължава.

По случая "Гебрев" разследващият сайт е установил, че агентът от руското военно разузнаване пристигнал в България, няколко дни преди тайнственото заболяване на Гебрев, неговия син и служител на компанията му.

Британският вестник "Гардиън" писа вчера, цитирайки премиера Борисов, че у нас е екип от британски следователи, които проучват дали има връзка между случаите Гебрев и Скрипал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прощаваме се с Цветана Гълъбова - първата телевизионна говорителка в България
Прощаваме се с Цветана Гълъбова - първата телевизионна говорителка в България
Премиерът Борисов ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността
Премиерът Борисов ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността