НОВИНИ

Третокласният път между Мездра и Роман е тотално разбит

Третокласният път между Мездра и Роман е тотално разбит и носи рискове за безопасното пътуване по него. Тук не е правен основен ремонт от десетилетия и на много места има сериозни пропадания и огромни дупки. След дълго отлагане, от АПИ отпуснаха финансиране, за да започне ремонт на най-тежките участъци.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
13:24, 11.08.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Една от най-разбитите отсечки по третокласното шосе, което е важна пътна връзка в Северна България, е между Мездра и село Долна Кремена. Причина за състоянието му е, че оттук минават тежки камиони с камък и жито, а пътят не е предвиден за такива товари.

Засега от пътната агенция отпуснаха пари за преасфалтирането само на 1500 кв. метра от шосето. От фирмата-изпълнител на обекта признаха, че ремонтът е козметичен.

Колко време ще издържи в такъв случай?
Томо Илиев, ръководител на обекта: Ами поне две, три години, зависи от натоварването, не е много голямо, пък после ще се прави изцяло, поне така обещаха управниците, пък ще видим.

Местните хора коментират, че ако всяка година се ремонтира по половин километър от пътя, както е в момента, ще е нужен поне половин век, за да има нов път между Мездра и Роман. Те заплашват с протести, ако не се вземе решение за цялостна рехабилитация в най-скоро време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евростат: България липсва от картата на морските круизи в Европа
Евростат: България липсва от картата на морските круизи в Европа
„Ислямска държава“ се финансирала в САЩ чрез eBay
„Ислямска държава“ се финансирала в САЩ чрез eBay