НОВИНИ

Тръгна делото за трагедията на столичната улица "Алабин"

Софийският градски съд даде ход на делото за трагедията на столичната улица Алабин, при която преди 10 години рухна сграда и уби две млади жени - 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
11:53, 11.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Днес в съдебната зала се явиха трима от общо четиримата обвиняеми, както и семействата на двете момичета. Подсъдими са собственикът на сградата Георги Кирчев, инж.Петър Петров, който е контролирал ремонта, Николай Симеонов и собственикът на фирма за ремонти Манчо Антонов.~ По време на първите разпити в съдебната зала стана ясно, че именно липсващият подсъдим Манчо Антонов знае най-много за причините довели до фаталното рухване. Той обаче е в неизвестност. Последно следите му се губят във Франция.

Милко Момчев, прокурор в Софийска градска прокуратура
,,За да има задочна процедура по привличане на едно лице като обвиняем има определена процедура по НК. Едно от изискванията е той да е обявен за местно и общонационално издирване. Обявен е. За да се издаде европейска заповед за арест трябва да се знае адресът му. Първа не знаем дали е във Франция или не.Нямаме оперативно-издирвателни правомощия да го установяваме къде е. Това е работа на полицията."

Повече информация вижте в прякото включване на Тихомир Игнатов в обедните новини "По света и у нас"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледат мерките на задържаните митничари на Капитан Андреево
Гледат мерките на задържаните митничари на Капитан Андреево
В Северна Каролина евакуират хората по поречието на река Нюси
В Северна Каролина евакуират хората по поречието на река Нюси