НОВИНИ

Търговци и превозвачи на горива в Пловдив протестират

Точно в 11 часа на изхода на Пловдив към село Труд, собственици на малки бензиностанции и дистрибутори на нефтени продукти ще изразят недоволството си от предлаганите промени в Закона на административното регулиране на икономическите дейности , свързани с нефт и нефтени продукти. Какви са техните искания и какви ще бъдат последиците – пряко включване на Мариела Хубинова от Пловдив с някои от участниците в предстоящия протест.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Мариела Хубинова
09:58, 11.04.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В Пловдив пристигнаха дребни търговци на горива от Хасково, Стара Загора, Велинград, Рудозем, Пазарджик.

Алдомир Малинов - от Рудозем: Просто ще се откажем, няма да може да продължим бизнеса и спираме дейността.
Ангел Даскалов: 80 процента от колегите са с кредити, кой взимал кредит за един-два камиона, изплаща го.

Десетки цистерни за гориво затрудниха движението на един от изходите на Пловдив. Малките и средни фирми, дистрибутори и търговци на петролни продукти са против предлаганите промени, според които всички, които складират или транспортират горива трябва да бъдат регистрирани в Министерството на икономиката. За да влязат в регистъра обаче ще трябва да представят и сериозни банкови гаранции.

Георги Паничарски - собственик на бензиностанции от Пловдив: Лично мен ще ме засегне гаранцията, която е непосилна. 500 хиляди лева, за да търгувам с горива и 3 млн. уставен капитал. Презумцията на закона е да се гарантира събираемостта, но проблемът не е в нас , той се крие в производители и вносители.
Апостол Апостолов - собственик на бензиностации от Пловдив: Този закон е убиец на дребния и средния бизнес. Той както в контекста му е заложено е да защитава монопола

Според протестиращите, ако промените бъдат приети това може да доведе до увеличение на цената на горивата за крайните потребители.

Петър Кантарски: Аз трябва да ги платя било като кредит, като банкова гаранция. В крайния продукт в горивото ще се вдигне цената , ще се оскъпи 1.08

Търговците заявиха, че ако исканията им не бъдат чути са готови да отидат с цистерните на жълтите павета в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвъд границите: Росица Иванова: Свободата е да знаеш какви възможности имаш
"Отвъд границите": Росица Иванова: Свободата е да знаеш какви възможности имаш
На срещата между двете Кореи няма да се обсъждат правата на човека
На срещата между двете Кореи няма да се обсъждат правата на човека