Малки търговци на горива от цялата страна се събраха на митинг с жълти жилетки в Пловдив. Те избраха този начин, за да обявят подкрепата си за решението на управляващите приемането на Закона за горивата да бъде отложено с половин година.

Събитието е организирано от Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива и в него се включиха повече от 300 души. Според тях законът за горивата в сегашния му вид е лобистки и убива малките компании. Затова участниците в митинга благодариха на министъра на икономика и на омбудсмана, които са съдействали за отлагането на закона и връщането му в работна група. Законът засяга над 400 български фирми.

Иван Кашилски, председател на националното сдружение на търговците и продавачите на горива: Той целият закон ни смущава. В целия закон има много нередности. Повечето са монополистки.
Симо Симов, говорител на националното сдружение на търговците и продавачите на горива: Нашата идея беше да има диалог, а диалогът вече се случи. Надяваме се, че наистина ще бъдем включени в работната група по работа за новия закон. Но и предупреждение. Искаме да покажем, че сме сила, която ако бъдем излъгани, ще се върнем обратно на улицата.