НОВИНИ

Търговци на горива протестираха в Пловдив

Малки търговци на горива от цялата страна се събраха на митинг с жълти жилетки в Пловдив. Те избраха този начин, за да обявят подкрепата си за решението на управляващите приемането на Закона за горивата да бъде отложено с половин година.

bnt avatar logo
от БНТ
20:27, 12.01.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Събитието е организирано от Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива и в него се включиха повече от 300 души. Според тях законът за горивата в сегашния му вид е лобистки и убива малките компании. Затова участниците в митинга благодариха на министъра на икономика и на омбудсмана, които са съдействали за отлагането на закона и връщането му в работна група. Законът засяга над 400 български фирми.

Иван Кашилски, председател на националното сдружение на търговците и продавачите на горива: Той целият закон ни смущава. В целия закон има много нередности. Повечето са монополистки.
Симо Симов, говорител на националното сдружение на търговците и продавачите на горива: Нашата идея беше да има диалог, а диалогът вече се случи. Надяваме се, че наистина ще бъдем включени в работната група по работа за новия закон. Но и предупреждение. Искаме да покажем, че сме сила, която ако бъдем излъгани, ще се върнем обратно на улицата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка техника е унищожила дюни до къмпинг Смокиня
Тежка техника е унищожила дюни до къмпинг "Смокиня"
И днес във Войводиново излязоха на протест
И днес във Войводиново излязоха на протест