НОВИНИ

Търговци в Разградско не приемат ваучерите на непълнолетните майки

Непълнолетните майки в област Разград не могат да си напазаруват необходимите за бебета им стоки, защото много търговци отказвали да приемат ваучерите, които им отпуска държавата като помощ. Според директора на областната дирекция „Социално подпомагане”, затрудненията се дължат на липсата на достатъчно информация.

bnt avatar logo
от Любомир Илиев
19:29, 30.12.2015
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Непълнолетните майки вече получават помощ единствено в натура под формата на ваучери след направените промени в закона. В много от търговските обекти обаче нямали информация за нововъведението и не приемали законното платежно средство.

„Затова молим всички търговци на хранителни стоки, на детски храни и консумативи да обслужват майките. Това са законни начини за разплащане и сумите ще бъдат възстановени в сметките на търговеца до 5 дни, след като той се е отчел”, призова Татяна Костова - директор на ОД „Социално подпомагане”.

Ваучерите са на стойност 35 и 50 лева.

„Те могат да се използват и за плащане на такса в детска градина, за детска кухня, за храни в хранителни магазини, за лекарства в аптеките, за учебни пособия, за памперси, адаптирано мляко. Всичко, което има като необходимост, за бебето или за детето”, допълни Татяна Костова.

В Разградска област са регистрирани общо 18 непълнолетни майки, показва статистиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повечето здравнонеосигурени, лекувани в русенската болница, са млади хора
Повечето здравнонеосигурени, лекувани в русенската болница, са млади хора
Новогодишни пожелания на къси вълни
Новогодишни пожелания на къси вълни