НОВИНИ

Три години от убийството на командоса Емил Шарков

Днес се навършват три години от убийството на командоса Емил Шарков. Той беше прострелян, а петима негови колеги бяха тежко ранени, по време на спецакция в дома на барикадиралия се Петко Петков в Лясковец. В началото на годината Апелативният съд във Велико Търново окончателно постанови доживотна присъда без право на замяна на Петков, но близките на командоса са категорични, че истинските виновници за окървавената акция остават ненаказани. Паметта за Шарков днес беше почетена и в техникума по електротехника във Велико Търново, където той е учил. На поклонението присъства и министъра на вътрешните работи.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
18:11, 14.03.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В ранното утро на 14 март 2014 година спецотряда за борба с тероризма атакува дома на 53-годишния Петко Петков. Целта на акцията - да изземе незаконните оръжия и боеприпаси, които мъжът съхранявал от години в дома си. Неочаквано Петков посреща спецотряда барикадиран и въоръжен. Започва кървава престрелка. 40-годишният Емил Шарков е убит.

Три години по-късно съпругата на Шарков, Милена е категорична, че справедливост няма.

Милена Шаркова - съпруга на Емил Шарков: Не мисля, че ще дойде момент, в който ще открия възмездие!

БНТ: Един от обвиняемите беше назначен на ръководен пост. Как ще коментирате?

Милена Шаркова - съпруга на Емил Шарков: За мен това абсурдно, нямам думи, с които да го коментирам! Липсата на Емо няма как да се компенсира за мен. Това, което се опитвам да хвана като спасителен пояс, е различни благотворителни инициативи, които да правя в памет на Емо!

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов отрече бившият шеф на Криминална полиция, който беше уволнен след трагедията в Лясковец, да е назначаван като директор на Пловдивската полиция.

Пламен Узунов - мнистър на Вътрешните работи: Няма човек, който е заел висок пост в Пловдив, директорът там е в отпуск по болничен и това наложи някой да го замества. Следващия в йерархията е именно колегата, който и упълномощен да командва дирекцията.

Служебният министър Пламен Узунов обеща, да направи всички възможно подобни трагедии никога да не се повтарят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкоп наводнил къща в “Западна промишлена зона”
Изкоп наводнил къща в “Западна промишлена зона”
Турция прекрати политическия диалог с Холандия
Турция прекрати политическия диалог с Холандия