НОВИНИ

Три години затвор грози майката, изоставила бебето си в "Западен парк"

Лишаване от свобода до 3 години заплашва 18-годишната майка, която захвърли бебето си в "Западен парк " в София. Тя е обвинена, че е създала опасност за детето, оставяйки го без надзор. Софийският районен съд гледа мярката ѝ за неотклонение.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:20, 16.08.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Има съдебно решение и Софийският районен съд ще остави за постоянно в ареста 18-годишната Юлия Василева. Мотивите са, че има опасност тя да се укрие.

Майката е правила още няколко попита да изостави детето. Лекари са разказвали пред разследващи, че детето не е в добро здравословно състояние, също така доста често е било приемано в болница.

По време на заседанието съдията няколко пъти намекна, че е чиста случайност, че хора са намерили детето в Западен парк и че изходът е могъл да бъде фатален.

Яви се и братът на обвиняемата, както и бащата на детето, които заявиха, че ще се борят до край институциите да им върнат попечителството над детето. Както знаете, след като детето беше открито, то беше откарано в болница, а след това беше откарано в център от семеен тип, където за него се грижат специалисти.

Майката не направи коментар в съдебната зала, но не изглеждаше разстроена, не се чуха и думи на разкаяние. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи до три години затвор. Защитата заяви, че ще обжалва решението на Софийския районен съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17-годишният Марсело от Монтана ще продължи обучението си в Кеймбридж
17-годишният Марсело от Монтана ще продължи обучението си в Кеймбридж
Отвориха офертите за изграждане на тол системата
Отвориха офертите за изграждане на тол системата